Şantiye Konteyner Nedir?

Konteynerler özellikleri gereği dünya çapında giderek yayılmaya başlamıştır. En yaygın olarak kullanılan şantiye konteyner, isminden de anlaşılacağı üzere bina, yol, baraj, site, tünel vb. inşaatların yapımında işçilerin konaklama, barınma ve duş gibi temel ihtiyaçlarını sağlayabilmeleri için üretilen konteyner çeşididir. İşçilerin ihtiyaçlarını rahat giderebilmesi için her türlü etken göz önünde bulundurularak son derece kullanışlı olmasıyla birlikte pratik kurulan bu konteynerlerde elektrik, su gibi zorunlu ihtiyaçlar sorunsuz şekilde karşılanmaktadır.

Şantiye Konteyner Genel Özellikleri

Bu konteyner çeşidi; büyük, küçük bütün inşaat alanlarında kullanılmaktadır. Pratik, işlevsel, konforlu, dayanıklı, güvenli olması ve tuvalet, banyo gibi temel ihtiyaçların giderilmesini sağlaması en önemli özelliklerindendir. Sert rüzgarlarda herhangi bir kayma, uçma yaşanmaması için konteynerlerin yere sabitlenmesi şarttır. İçerdiği malzeme türüne de bağlı olarak soğuk hava girişini ve su geçimini engeller.

Şantiye Konteyner Avantajları

Şantiye konteyner seçenekleri ortamda çalışan işçilerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandığı için işlevsellik ön plandadır. Şantiye ortamında sağladığı verimlilik elle tutulur düzeyde. Verimliliğin dışında dayanıklılık, sağlamlık, güvenlik de göz ardı edilmiyor, oldukça sağlam inşa ediliyor. Kullanışlılığından ödün vermemekle birlikte istenilen yere kolaylıkla taşınabilir olması olaya ekstra güzellik katmakta. Maliyetinin az olması daha da cazip kılmakta.

WC ve Duş Konteyneri

Şantiye alanında, konaklama konteynerinin dışında bulunan, işçilerin tuvalet ve hijyen gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için kurulan konteynerlerdir. Geçici şantiye alanlarında kalıcı tesisat zorunludur. WC ve duş ihmal edilebilecek bir ihtiyaç değildir. Kolay taşınabilir, portatif olması önemli özelliklerinden biridir. Şantiye alanlarının dışında, parklarda, halkın ulaşabileceği açık alanlarda, tatil beldelerinde de kullanılmaktadır. Hazır iç tesisatı olduğundan su tesisatı olan uygun yerlere rahatlıkla kurulabilir. Bu konteynerlerin içinde; klozet, duş alanı ve el yıkama yeri bulunmaktadır. Konteynerin zeminideki epoksi kaplama sayesinde su sızdırması sıfıra inmiştir. Maksimum derecede hijyen sağlamaktadır. Kolayca temizlenebilir ve leke tutmaz özelliktedir.

Yemekhane Konteyneri

Bu konteyner, şantiye alanında çalışan işçilerin yemek yedikleri, özel üretilmiş ünitelerdir. İşçilerin rahat yemek yiyebilecekleri, geniş ve hijyenik alanlardır. Tasarım aşamasında: hijyenin kolay sağlanabilirliği, içerisinde kaç kişinin aynanda bulunabileceği, yeterli hava akımının sağlanıp sağlanmadığı gibi birçok etken özenle araştırılıp uygulanmaktadır. Düşük maliyetli yemekhane konteynerler, rahat kullanımından dolayı çokça tercih edilmektedir.

Konteyner Teknik Özellikleri

  • Dış Duvarlar: Trapez baskı kullanılıp özel imal edilmiş DKP sacdır. DKP sacın elde edildiği malzemenin iki yüzü de endüstriyel boyayayla boyanarak uzun ömürlü olması sağlanır.
  • İç Duvar: Sacın iç kısmında ısı ve ses yalıtımı için strafor kullanılır. İç duvara PVC lambiri kaplanır.
  • Zemin Kaplaması: Çelik karkas üzerine betopan vidalanır ve üzerine mineflo kaplanır. Üzerine kapatmak için kullanılan malzeme değişiklik gösterebilmektedir.
  • Tavan Kaplama: Lambiri ile kaplanır. Sac ve lambiri arasında ısı ve ses yalıtımı için cam yünü döşenir.
  • Alt ve Üst Şaseler: Özel şekillendirilen DKP saclar kullanılır. Ara kayıtlar için kutu profil kullanılır. Köşe dipleri için özel şekillendirilmiş DKP saclar kullanılır. Dış yan panellerde kutu profil kullanılarak taşıyıcı sistem oluşturulur.
  • Çatı Kaplaması: Trapez kesitli galveniz sac ile kaplanır. Yağmur suları konteyner içindeki gizli yağmur oluklarından dışarı çıkar.
  • Kapılar: Dış kapılar özel olarak şekillendirilen sandviç panel kapılardır. İç kapılar ahşaptır.
  • Pencereler: Tüm pencereler PVC cam olarak takılır.
  • Elektrik ve Tesisat: Tüm elektrik tesisatı TSE garantili olup gizli sıva altı yapılır. Uygun yerlere priz ve aydınlatma yapılır.
  • İç Aksamlar: Mutfak evyesi, duş teknesi, lavabo ve klozet projeye göre yerleştirilir.
  • Boya: Karkas haline gelmiş konteyner şasesi üzerine: endürstriyel astar daha sonra ise renk seçeneğine göre üç kat endüstriyel boya ile boyanır. Boyama sistemi, özel membranlı püskürtme boya cihazı ile yapılır.